ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ-ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

κλαδεμαΣπουδές Γεωπονίας στη Βουλγαρία με τους καλύτερους. LEADERS.Οι περισσότεροι Έλληνες σπουδαστές Γεωπονίας επέλεξαν εμάς για την εγγραφή τους, για σπουδές στη βουλγαρία, γιατί όχι και εσείς; spoudesstivoulgaria.gr, ρωτήστε τους. Η Σχολή Γεωπονίας ¨ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ¨ ιδρύθηκε το 1945. Σήμερα οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε τρείς κλάδους: Αγρονομίας, Γεωπονίας και ζωικού κεφαλαίου.

Το Γεωπονικό πανεπιστήμιο εδραίωσε τη φήμη του ως εθνικού κέντρου της Γεωργικής Επιστήμης και της Εκπαίδευσης στη Βουλγαρία. Οι απόφοιτοί του είναι πάνω από 22.000 γεωπόνοι.

Η Γεωπονικής σχολή περιλαμβάνει επτά κύρια τμήματα σπουδών.

1. Σπουδές Αγροχημείας και Εδαφολογίας στη Βουλγαρία.

2. Σπουδές Βοτανικής και Αγρομετερεωλογίας στη Βουλγαρία.

3. Σπουδές Γενετικής βελτίωσης φυτών στη βουλγαρία.

4. Σπουδές Ζωικής παραγωγής στη βουλγαρία.

5. Σπουδές Γεωργίας και Βοτανολογίας στη βουλγαρία.

6. Σπουδές Φυτών, Φυσιολογία φυτών και Βιοχημείας στη βουλγαρία.

Περιλαμβάνονται μέθοδοι κατάρτισης, πρακτικές διαλέξεις, ασκήσεις, σεμινάρια.

ΤΜΗΜΑΤΑ BΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΑ

  • Γεωπονική Σχολή
  • Σχολή Κηπουρικής και Αμπελουργικής.
  • Σχολή Προστασίας Φυτών και Οικολογίας της Γεωργίας.
  • Σχολή Τροπικής και Υποτροπικής Γεωργίας.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 4 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ: 3000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Το χαμηλότερο σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση. Ενδεικτικά ένας φοιτητής Θα χρειαστεί 650- 750 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων ενοικίου.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν υπάρχουν εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις στα κρατικά πανεπιστήμια Γεωπονίας της Βουλγαρίας και η εισαγωγή γίνεται με το Απολυτήριο Λυκείου.

Εμείς εγγυώμαστε την εισαγωγή σας σε όποια σχολή εσείς επιθυμείτε.

100% επιτυχία για τους σπουδαστές μας.

Επειδή ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι εξαιρετικά περιορισμένος στης σχολές αυτές και καθορίζεται από το υπουργείο παιδείας της Βουλγαρίας είναι σκόπιμο να κάνετε εγκαίρως κράτηση στα τηλ που βλέπετε 6971979729 καί 00359 899097057

ΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

  1. Εγγραφή στο Πανεπιστήμιο Γεωπονίας στη Βουλγαρία αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
  2. Προετοιμασία του φακέλου αίτησης προς το Πανεπιστήμιο Γεωπονίας στη Βουλγαρία.
  3. Μετάφραση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
  4. Επικύρωση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
  5. Επικύρωση των εγγράφων στο Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας.
  6. Άμεση επαφή του υποψήφιου με τον αρμόδιο καθηγητή του Πανεπιστημίου.
  7. Εγγραφή στο Πανεπιστήμιο Γεωπονίας στη Σόφια,Γεωπονίας στη Φιλλιπούπολη.
  8. Δημιουργία προσωπικού πλάνου επίσκεψης του υποψηφίου στο Πανεπιστήμιο, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.
  9. Επιστημονική υποστήριξη κατά την εκπόνηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού.
  10. Εύρεση στέγης / κατοικίας.
  11. Ξενάγηση στον χώρο φοίτησης και γνωριμία με την πόλη.
  12. Προσωπική βοήθεια προς τον φοιτητή καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αγαπητοί γονείς, Αγαπητοί Έλληνες και ξένοι υποψήφιοι σπουδαστές.

LEADERS. Είμαστε η Μόνοι που Έχουμε Έδρα και Δωδεκάμηνη Συνεχή Παρουσία στην Πόλη της Σόφιας. Διαθέτουμε γραφεία συνδέσμων σε ολες τις μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας όπως, στην Φιλιππούπολη, στο Πλέβεν, στη Βάρνα, στο Μπλαγκόεβγκραντ, και στη Στάρα Ζαγόρα.

Επίσης διαθέτουμε γραφείο συνδέσμου και ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη.

LEADERS.Είμαστε οι Μόνοι που Μπορούμε να Συμπαρασταθούμε Άμεσα στον σπουδαστή όταν μας χρειαστεί, γιατί έχουμε έδρα και συνεχή παρουσία στην Βουλγαρία. Σε αντίθεση με κάποια φροντιστήρια, που εδρεύουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας τα οποια δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον φοιτητή διότι, απλά απέχουν εώς και 1000 χιλ από την Βουλγαρία.
Αγαπητοί γονείς είμαστε η μόνοι που διαθέτουμε νομικό τμήμα και η μόνοι που παρέχουμε νομική προστασία καθόλη την διάρκεια των σπουδών του παιδιού σας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Δυσκολίες μαθημάτων Γεωπονίας στη Βουλγαρία που θα προκύψουν κατά την διάρκεια των Σπουδών, εμείς βοηθούμε τον φοιτητή να της τις ξεπεράσει.
Οι σπουδαστές που έχουν συνεργαστεί μαζί μας δεν χρωστάνε κανένα μάθημα σε κανένα έτος σπουδών Γεωπονίας στη Βουλγαρία. Αυτό είναι το σημείο υπεροχής μας. Αυτά που οι άλλοι υπόσχονται εμείς τα πραγματοποιούμε.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΩΡΙΣ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 η Βουλγαρία αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται είναι αναγνωρισμένοι σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Τα Αγγλόφωνα και βουλγαρόφωνα προγράμματα είναι αναγνωρισμένα και οι πτυχιούχοι αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα κατευθείαν στις κατά τόπους νομαρχίες σύμφωνα με απόφαση ΑΡ 70/28-11-08 του ΔΟΑΤΑΠ.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

Η Φιλιππούπολη (βουλγαρικά: Пловдив Πλόβντιβ) είναι πόλη της Βουλγαρίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας (βουλγαρικά: Пловдивска Област). Έχει πληθυσμό 376.785 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή της 15ης Σεπτεμβρίου του 2004 και είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, μετά την πρωτεύουσα Σόφια.

Η πόλη είναι χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Μαρίτσα (π. Έβρος) και συνδέεται με αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας (127 χιλιομέτρων) με τη Σόφια. Ο πληθυσμός της είναι κατεξοχήν Βουλγαρικός αλλά ζουν και μειονοτικοί πληθυσμοί Τσιγγάνων, Ελλήνων, Τούρκων, Εβραίων και Αρμενίων.
Η Φιλιππούπολη έχει αδελφοποιηθεί με την Θεσσαλονίκη καθώς και με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ιστορία

Η Φιλιππούπολη διαθέτει ιστορία 6.000 ετών, αρχαιότερη από αυτήν της Αθήνας ή της Ρώμης, γεγονός που την καθιστά μια εκ των αρχαιοτέρων κατοικήσιμων Ευρωπαϊκών πόλεων. Γνωστή αρχικά ως Θρακική πόλη με το όνομα Ευμολπιάδα (λατινικά: Eumolpias) κατελήφθη το 342 π.Χ. από τον Φίλιππο Β’ που την μετονόμασε σε Φιλιππόπολις. Επανέκτησε την ανεξαρτησία της ως Πουλπουδέβα (βουλγαρικά: Пулпудева) – που είναι μετάφραση του “Φιλιππόπολις” (θρακ. “δεβα” = πόλη), έως την ενσωμάτωσή της στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία οπότε και ονομάστηκε Τριμόντιον (λατινικά: Trimontium), που σημαίνει Πόλη των Τριών Λόφων, από τους τρεις λόφους πάνω στους οποίους ήταν αρχικά χτισμένη και κατέστη πρωτεύουσα της επαρχίας της Θράκης.
Τον 6ο αιώνα κατελήφθη από Σλάβους με την ονομασία Πουλντίν (φωνητική παράφραση του Πουλπουντέβα) και από τους Βούλγαρους το 815. Το όνομα Πλοβντίφ πρωτοεμφανίζεται το 15ο αιώνα.
Το 1364 η Φιλιππούπολη κατακτάται από τους Οθωμανούς. Υπό Οθωμανική κυριαρχία υπήρξε σημαντικό κέντρο του Βουλγαρικού εθνικιστικού κινήματος. Απελευθερώθηκε το 1878 μετά τη Μάχη της Φιλιππούπολης αλλά δεν ενώθηκε με τη νεοσύστατη Ηγεμονία της Βουλγαρίας, που δημιουργήθηκε με το Συνέδριο του Βερολίνου. Αντιθέτως, αποτέλεσε την πρωτεύουσα της αυτονομημένης Επαρχίας της Ανατολικής Ρωμυλίας. Στα τέλη του 19ου αιώνα λειτουργούσαν στην πόλη 8 ελληνικά σχολεία, αναμέσα σε αυτά ήταν η Ζαρίφειος σχολή, η οποία αποτέλεσε το πιο ονομαστό ελληνικό εκαπιδευτικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή. Κατά την πρώτη απογραφή στην πόλη μετά την απελευθέρωση από την Οθωμανική κυριαρχία, το 1884, καταγράφηκε πληθυσμός 33.442 κατοίκων, εκ των οποίων η πλειονότητα ήταν Βούλγαροι, 16.752 στον αριθμό (50%), ακολουθούμενοι από 7.144 Τούρκους (21%), 5.497 Έλληνες (16%), 2.168 Εβραίους (6%) και 1.061 Αρμένηδες (3%). Υπήρχαν επίσης μικρές ομάδες Ιταλών (151), Γερμανών (112), Ρομά (112), Γάλλων (80) και Ρώσων (61) και 304 άτομα άλλων εθνοτήτων.
Την άνοιξη του 1885, ο Ζαχάρι Στογιάνωβ ιδρύει την Μυστική Βουλγαρική Κεντρική Επαναστατική Επιτροπή με δράση που αποσκοπούσε στην ενοποίηση της Α.Ρωμυλίας και της Βουλγαρίας. Την νύχτα της 5ης-6ης Σεπτεμβρίου 1885, ένοπλο κίνημα με αρχηγό τον Δαναήλ Νικολάεβ έθεσε υπό τον έλεγχό του την Φιλιπούπολη και κατόπιν σχηματίστηκε νέα προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Τζώρτζι Στράνσκι. Μετά την ήττα της Σερβίας στον Σερβο-Βουλγαρικό Πόλεμο, που ξέσπασε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, Βουλγαρία και Τουρκία υπέγραψαν την τελική συμφωνία ενοποίησης της Βουλγαρικής Ηγεμονίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας. Σήμερα, η 6η Σεπτεμβρίου, εορτάζεται στην Βουλγαρία ως “Ημέρα της Ενοποίησης” ή “Ημέρα της Φιλιππούπολης”.
Υπό κομμουνιστική κυριαρχία, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Φιλιππούπολη λειτούργησε ως το κέντρο του δημοκρατικού κινήματος της χώρας, το οποίο τελικά έριξε το φιλοσοβιετικό καθεστώς το 1989.

Οικονομία

Η Φιλιππούπολη βρίσκεται στο κέντρο μια σημαντικής γεωργικής περιοχής και κατά συνέπεια η επεξεργασία και η μεταποίηση τροφών αποτελεί την σημαντικότερη βιομηχανία της. Η πόλη κατασκευάζει επίσης μηχανήματα και παράγει υφάσματα και χημικά.

Αξιοθέατα

  • Η Παλιά Πόλη
  • Το Αρχαίο Θέατρο
  • Το Ρωμαϊκό στάδιο
  • Το Ρωμαϊκή αγορά
  • Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο
  • Η Αρχαία Συναγωγή
  • Η Εκκλησία των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
  • Η Ντζουμάγια – Τζαμί (Βουλγάρικα: Джумая)
  • Τα Τούρκικα Λουτρά (Γκαλερί τέχνης)
  • Η Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας
  • Η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας
  • Ο Κήπος του Τσάρου Συμεών
  • Η Διεθνής Έκθεση
  • Η Καθολική Εκκλησία

Η Φιλιππούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και το μεγαλύτερο διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στη νότια βουλγαρία.
Η μοναδική ατμόσφαιρα της παλαιάς πόλης από την εποχή της αναγέννησης γοητεύει τους επισκέπτες της πόλης.
Το πανεπιστήμιό της Φιλιππούπολης ονομαστηκε Paisiy Hilendarski προς τιμήν του μεγαλύτερου βούλγαρου ιστορικού. Σήμερα το πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης παρέχει σπουδές διεθνούς κύρους.