ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΧΟΡΟΥ ΚΑI ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

 

Ακαδημία μουδικής και θεάτρου - Σπουδές στη Βουλγαρία

Σπουδές Μουσικής στη Βουλγαρία.Σπουδές Μουσικής στη Σόφια.Σπουδές μουσικής στη Φιλιππούπολη. Ευρωπαϊκές σπουδές στην Ακαδημία Μουσικής Χορού καί θεάτρου στη Βουλγαρία. Oι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι υπο- ψήφιοι σπουδαστές εμπιστεύτηκαν σε εμάς την εγγραφή τους για σπουδές μουσικής στη Βουλγαρία, γιατί όχι και εσείς; Ρωτήστε τους, εμείς θα είμαστε δίπλα σας.

Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1964. Αρχικά ως συνεργάτης του Βουλγαρικού Κρατικού Ωδείου στη Σόφια. Η ιδέα για ένα πανεπιστήμιο στη Φιλιππούπολη προ- τάθηκε από τον διακεκριμένο καθηγητή της Βουλγαρίας Ασέν Diamandiev και συναντήθηκε με την ενθουσιώδη υπο- στήριξη από τον καθηγητή κ. Βλαντιμίρ Avramov και Καθ. Αλέξανδρο Neinski, Πρυτάνεις του Βουλγαρικού Κρατικού Ωδείου. Ο Καθ. Assen Diamandiev διορίστηκε πρώτος πρυτανης. Από το 1995 το ινστιτούτο επίσημα μετονομάστηκε σε Ακαδημία Μουσικής και Χορού. Εικαστικές τέχνες εισήχθησαν στα μέσα της δεκαετίας-90 συμπληρώνοντας την γκάμα των πτυχίων που παρέχονται. Ο καθ. Anastas Slavchev υπήρξε πρύτανης της Ακαδημίας από το 1999. Μετά τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές το 1989, η Ακαδημία Μουσικής και Χορού είναι από τα πρώτα βουλγαρικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έλαβε πλήρη διαπίστευση τό (1998). Από το 1964, πάνω από 5 000 φοιτητές έχουν αποφοιτήσει από την Ακαδημία.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα:

altΑ. Πτυχιακά προγράμματα σπουδών μουσικής στη Βουλγαρία.

1. Πτυχίο Μπαλέτου Εκπαίδευση
2. Πτυχίο στα Βουλγαρικά Λαογραφική Χορογραφία
3. Πτυχίο στην Κλασικά Όργανα
4. Πτυχίο Λαϊκών Οργάνων / Λαϊκά Τραγούδια
5. Πτυχίο in Visual Arts Εκπαίδευση
6. Πτυχίο στη Μουσική Εκπαίδευση
7. Πτυχίο Σκηνικά και Κοστούμια.

Οι σπουδές μουσικής στη Βουλγαρία περιλαμβάνουν τις εξής ειδικότητες.

Ακορντεόν, Άρπα, Κόρνα, Βιόλα, Τσέλο, Κλαρινέτο, Κλασική κιθάρα, Κοντραμπάσο, Όμποε, Πιάνο, Τρομπέτα, Κρουστά, Φαγκότο, Φλάουτο, Βιολί, Τρομπόνι.

Οι μουσικές σπουδές στη Βουλγαρία περιλαμβάνουν επίσης τμήμα σύνθεσης και Τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας.Στη θεωρία και διεύθυνσης ορχήστρας διδάσκεται σύνθεση, μουσικολογία, παιδαγωγική διδασκαλίας της μουσικής, ηχοληπτική.Οι ποιότητα της εκπαίδευσης εξασφαλίζει την επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η Μουσική Ακαδημία οργανώνει και διεξάγει Εθνικές και διεθνείς οργανώσεις, συνέδρια και σεμινάρια. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μουσικούς, συνθέτες και διεθνείς μουσικολόγους.

 

Β. Πενταετή προγράμματα σπουδών μουσικής στη Βουλγαρία και Μεταπτυχιακού Master στη Βουλγαρία.

8. Μεταπτυχιακές σπουδές στα Λαογραφικά Σύνολα
9. Μάστερ στην Σύνθεση
10. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνομουσικολογία στη βουλγαρία

11. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Μπαλέτο Εκπαίδευση

12. Μεταπτυχιακές σπουδές στη σκηνοθεσία Μπαλέτο
13. Μάστερ στα βουλγαρικά Λαογραφικό Χορογραφία
14. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Λαογραφικό Διεξαγωγή Σύνολα.
15. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Όργανα
16. Λαογραφικό πτυχίο Μάστερ Μέσο / Λαϊκά Τραγούδια
17. Μάστερ στην (κλασική) Φωνητική
18. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Σύνθεση, δυόμισι χρόνια
19. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνομουσικολογία, δύο χρόνια
20. Πτυχίο Master in Visual Arts Εκπαίδευση
21. Μάστερ στη Μουσική Εκπαίδευση
22. Μάστερ στην Σκηνικά Κοστούμια
23. Μάστερ στην Ανατολική Ορθόδοξη Θρησκευτική Ζωγραφική Ακαδημία Μουσικής και Χορού Τέχνης.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η εθνική ακαδημία θεάτρου και κινηματογράφου βασίζεται στον πολιτισμικό πλουραλισμό και τις δημοκρατικές αξίες της κοινωνίας των πολιτών. Η Εθνική ακαδημία είναι μέλος της UNIMΑ, δηλαδή της ένωσης σχολών κουκλοθεάτρου. Διαθέτει σύγχρονο οπτικοακουστικό συγρότημα εκπαίδευσης, εκπαιδευτικής τηλεόρασης, ακαδημαικές βιβλιοθήκες, εξαιρετικά επαγγελματικά εργαστήρια που βοηθούν τους σπουδαστές να νοιώθουν ότι σπουδάζουν στη χώρα τους.

 

                                                                  ΣXOΛH PERFORMANS ARTS.

Tμήματα σπουδών Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας θεάτρου στη Βουλγαρία.

Τμήματα σπουδών Υποκριτικής, σπουδές σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας για κουκλοθέατρο στη Βουλγαρία.

Τμήματα σπουδών σταδίου του λόγου στη Βουλγαρία.

Τμήματα σπουδών θεάτρου στη Βουλγαρία.

 

ΣΧΟΛΗ ARTS SCREEN.

Τμήματα σπουδών σκηνοθεσίας κινηματογράφου, τηλεόρασης και animation στη Βουλγαρία.

Τμήματα σπουδών ταινιών τηλεόρασης κινηματογράφου και φωτογραφίας στη Βουλγαρία.

Τμήματα σπουδών μαριονέτας και θεάτρου στη Βουλγαρία.

Τμήματα σπουδών κινηματογράφου και δράματος στη Βουλγαρία.

Τμήματα σπουδών δραματικού θεάτρου στη Βουλγαρία.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το χαμηλότερο σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση. Ενδεικτικά ένας φοιτητής Θα χρειαστεί 600- 750 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων ενοικίου.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν υπάρχουν εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις στα κρατικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας και η εισαγωγή γίνεται με το Απολυτήριο Λυκείου. Στα Αγγλόφωνα τμήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη βουλγαρία γίνεται τέστ γλωσσομάθειας.

Εμείς εγγυόμαστε την εισαγωγή σας σε όποια σχολή εσείς επιθυμείτε.

100% επιτυχία για τους σπουδαστές μας.

Επειδή ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι εξαιρετικά περιορισμένος στης σχολές αυτές και καθορίζεται από το υπουργείο παιδείας της Βουλγαρίας είναι σκόπιμο να κάνετε εγκαίρως κράτηση στα τηλ που βλέπετε , 6971979729 και 00359 899097057

ΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

  1. Εγγραφή σε Πανεπιστήμια αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
  2. Προετοιμασία του φακέλου αίτησης προς το Πανεπιστήμιο.
  3. Μετάφραση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
  4. Επικύρωση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
  5. Επικύρωση των εγγράφων στο Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας.
  6. Άμεση επαφή του υποψήφιου με τον αρμόδιο καθηγητή του Πανεπιστημίου.
  7. Εγγραφή στο Πανεπιστήμιο.
  8. Δημιουργία προσωπικού πλάνου επίσκεψης του υποψηφίου στο Πανεπιστήμιο, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.
  9. Επιστημονική υποστήριξη κατά την εκπόνηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού.
  10. Εύρεση στέγης / κατοικίας.
  11. Ξενάγηση στον χώρο φοίτησης και γνωριμία με την πόλη.
  12. Προσωπική βοήθεια προς τον φοιτητή καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί Ελληνες και ξένοι υποψήφιοι φοιτητές.

Είμαστε οι μόνοι που έχουμε έδρα και δωδεκάμηνη συνεχή παρουσία στην πόλη της Σόφιας. Διαθέτουμε γραφεία συνδέσμων σε όλες της μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας όπως, στην Φιλιππούπολη, στο Πλέβεν, στη Βάρνα, στο Μπλαγκόεβγκραντ, και στη Στάρα Ζαγόρα.
Επίσης διαθέτουμε γραφείο συνδέσμου και ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη.
Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να συμπαρασταθούμε άμεσα στον σπουδαστή όταν μας χρειαστεί, γιατί έχουμε έδρα και συνεχή παρουσία στην Βουλγαρία. Σε αντίθεση με κάποια φροντιστήρια, που εδρεύουν στην Αθηνα και σε άλλες πόλης της Ελλάδας τα οποια δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον φοιτητή διότι, απλά απέχουν εώς και 1000 χιλ από την Βουλγαρία.
Αγαπητοι γονείς είμαστε η μόνοι που διαθέτουμε νομικό τμήμα και η μόνοι που παρέχουμε νομική προστασία καθόλη την διάρκεια των σπουδών του παιδιού σας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Δυσκολίες μαθημάτων που θα προκύψουν κατά την διάρκεια των Σπουδών, εμείς βοηθούμε τον φοιτητή να τις ξεπεράσει.
Οι σπουδαστές που έχουν συνεργαστεί μαζί μας δεν χρωστάνε κανένα μάθημα σε κανένα έτος σπουδών. Αυτό είναι το σημείο υπεροχής μας. Αυτά που οι άλλοι υπόσχονται εμείς τα πραγματοποιούμε.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ alt

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 η Βουλγαρία αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται είναι αναγνωρισμένοι σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Τα Αγγλόφωνα προγράμματα είναι αναγνωρισμένα και οι πτυχιούχοι αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα κατευθείαν στης κατά τόπους νομαρχίες σύμφωνα με απόφαση ΑΡ 70/28-11-08 του ΔΟΑΤΑΠ.

 

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ

Η Φιλιππούπολη (βουλγαρικά: Пловдив Πλόβντιβ ) είναι πόλη της Βουλγαρίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας (βουλγαρικά: Пловдивска Област). Έχει πληθυσμό 376.785 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή της 15ης Σεπτεμβρίου του 2004 και είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, μετά την πρωτεύουσα Σόφια.
Η πόλη είναι χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Μαρίτσα (π. Έβρος) και συνδέεται με αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας (127 χιλιομέτρων) με τη Σόφια. Ο πληθυσμός της είναι κατεξοχήν Βουλγαρικός αλλά ζούν και μειονοτικοί πληθυσμό,Ελλήνων, Τούρκων, Εβραίων και Αρμενίων.
Η Φιλιππούπολη έχει αδελφοποιηθεί με την Θεσσαλονίκη καθώς και με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ιστορία

Η Φιλιππούπολη διαθέτει ιστορία 6.000 ετών, αρχαιότερη από αυτήν της Αθήνας ή της Ρώμης, γεγονός που την καθιστά μια εκ των αρχαιοτέρων κατοικήσιμων Ευρωπαϊκών πόλεων. Γνωστή αρχικά ως Θρακική πόλη με το όνομα Ευμολπιάδα (λατινικά: Eumolpias) κατελήφθη το 342 π.Χ. από τον Φίλιππο Β’ που την μετονόμασε σε Φιλιππόπολις. Επανέκτησε την ανεξαρτησία της ως Πουλπουδέβα (βουλγαρικά: Пулпудева) – που είναι μετάφραση του “Φιλιππόπολις” (θρακ. “δεβα” = πόλη), έως την ενσωμάτωσή της στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία οπότε και ονομάστηκε Τριμόντιον (λατινικά: Trimontium), που σημαίνει Πόλη των Τριών Λόφων, από τους τρεις λόφους πάνω στους οποίους ήταν αρχικά χτισμένη και κατέστη πρωτεύουσα της επαρχίας της Θράκης.
Τον 6ο αιώνα κατελήφθη από Σλάβους με την ονομασία Πουλντίν (φωνητική παράφραση του Πουλπουντέβα) και από τους Βούλγαρους το 815. Το όνομα Πλοβντίφ πρωτοεμφανίζεται το 15ο αιώνα.
Το 1364 η Φιλιππούπολη κατακτάται από τους Οθωμανούς. Υπό Οθωμανική κυριαρχία υπήρξε σημαντικό κέντρο του Βουλγαρικού εθνικιστικού κινήματος. Απελευθερώθηκε το 1878 μετά τη Μάχη της Φιλιππούπολης αλλά δεν ενώθηκε με τη νεοσύστατη Ηγεμονία της Βουλγαρίας, που δημιουργήθηκε με το Συνέδριο του Βερολίνου. Αντιθέτως, αποτέλεσε την πρωτεύουσα της αυτονομημένης Επαρχίας της Ανατολικής Ρωμυλίας. Στα τέλη του 19ου αιώνα λειτουργούσαν στην πόλη 8 ελληνικά σχολεία, αναμέσα σε αυτά ήταν η Ζαρίφειος σχολή, η οποία αποτέλεσε το πιο ονομαστό ελληνικό εκαπιδευτικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή. Κατά την πρώτη απογραφή στην πόλη μετά την απελευθέρωση από την Οθωμανική κυριαρχία, το 1884, καταγράφηκε πληθυσμός 33.442 κατοίκων, εκ των οποίων η πλειονότητα ήταν Βούλγαροι, 16.752 στον αριθμό (50%), ακολουθούμενοι από 7.144 Τούρκους (21%), 5.497 Έλληνες (16%), 2.168 Εβραίους (6%) και 1.061 Αρμένηδες (3%). Υπήρχαν επίσης μικρές ομάδες Ιταλών (151), Γερμανών (112), Ρομά (112), Γάλλων (80) και Ρώσων (61) και 304 άτομα άλλων εθνοτήτων.
Την άνοιξη του 1885, ο Ζαχάρι Στογιάνωβ ιδρύει την Μυστική Βουλγαρική Κεντρική Επαναστατική Επιτροπή με δράση που αποσκοπούσε στην ενοποίηση της Α.Ρωμυλίας και της Βουλγαρίας. Την νύχτα της 5ης-6ης Σεπτεμβρίου 1885, ένοπλο κίνημα με αρχηγό τον Δαναήλ Νικολάεβ έθεσε υπό τον έλεγχό του την Φιλιπούπολη και κατόπιν σχηματίστηκε νέα προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Τζώρτζι Στράνσκι. Μετά την ήττα της Σερβίας στον Σερβο-Βουλγαρικό Πόλεμο, που ξέσπασε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, Βουλγαρία και Τουρκία υπέγραψαν την τελική συμφωνία ενοποίησης της Βουλγαρικής Ηγεμονίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας. Σήμερα, η 6η Σεπτεμβρίου, εορτάζεται στην Βουλγαρία ως “Ημέρα της Ενοποίησης” ή “Ημέρα της Φιλιππούπολης”.
Υπό κομμουνιστική κυριαρχία, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Φιλιππούπολη λειτούργησε ως το κέντρο του δημοκρατικού κινήματος της χώρας, το οποίο τελικά έριξε το φιλοσοβιετικό καθεστώς το 1989.

Οικονομία

Η Φιλιππούπολη βρίσκεται στο κέντρο μια σημαντικής γεωργικής περιοχής και κατά συνέπεια η επεξεργασία και η μεταποίηση τροφών αποτελεί την σημαντικότερη βιομηχανία της. Η πόλη κατασκευάζει επίσης μηχανήματα και παράγει υφάσματα και χημικά.

Αξιοθέατα

  • Η Παλιά Πόλη
  • Το Αρχαίο Θέατρο
  • Το Ρωμαϊκό στάδιο
  • Το Ρωμαϊκή αγορά
  • Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο
  • Η Αρχαία Συναγωγή
  • Η Εκκλησία των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
  • Η Ντζουμάγια – Τζαμί (Βουλγάρικα: Джумая)
  • Τα Τούρκικα Λουτρά (Γκαλερί τέχνης)
  • Η Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας
  • Η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας
  • Ο Κήπος του Τσάρου Συμεών
  • Η Διεθνής Έκθεση
  • Η Καθολική Εκκλησία

Η Φιλιππούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και το μεγαλύτερο διοικητικό ,οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στη νότια βουλγαρία.